Začínáme s plánováním
Období prázdnin je pro počáteční úvahy o realizaci firemního vánočního večírku více než vhodné. V tomto období totiž celá řada firem ještě řeší organizaci podzimní firemní akce a v hotelech je k dispozici dostatek volných termínů pro předvánoční období. Je zde velká rezerva pro výběr odpovídajícího zařízení a stejně tak dostatek prostoru k vyjednávání o ceně za služby.
Koncepce vánočního večírku
Pokud chcete, aby měl výsledný program hlavu a patu, doporučujeme věnovat nějaký čas přípravě celkové koncepce. Program připravený na poslední chvíli totiž vypovídá hodně nejen o organizátorovi, ale i o vztahu k zaměstnancům. Zaměstnanci stoprocentně ocení přístup společnosti, která neváhá dát najevo, že si jejich práce váží a je ochotna svým pracovníkům vánoční atmosféru zpříjemnit pečlivě připraveným vánočním programem.
Program a aktivity
Zamyslete se nad tím, zda chcete večírek s kolegy strávit aktivně nebo pasivně. V případě, že máte v úmyslu pouze “konzumovat” program, je zpravidla dostačující vystoupení DJ nebo hudební skupiny. Jestliže máte ve vaší firmě aktivně zaměřené kolegy, doporučujeme připravit program s aktivitami, do kterých se budou moci zapojit. Optimální bývá kombinace humorných scének, individuálních i týmových soutěží a kulturních vystoupení. Účast na aktivitách by měla být založena na dobrovolné bázi, aby měli méně aktivní účastníci akce možnost program pouze sledovat a užívat si výstupy svých extrovertnějších kolegů.
Profesionálové pro organizaci večírku
Pokud chcete připravit pro své zaměstnance večírek na vysoké úrovni, doporučujeme využít služeb profesionálů. Specializované firmy mají k dispozici široký produkční a realizační tým, know-how, sklad plný pomůcek, rekvizit a kostýmů a zejména cenné zkušenosti z početných realizací. Vánoční večírek připraví na klíč, nebo vám nabídnou celou řadu ověřených konceptů. Nemusíte tak pro přípravu večírku vyčleňovat zaměstnance z vlastních řad, které by práce na tomto úkolu pouze dekoncentrovala a odváděla od jejich standardní pracovní činnosti.